Välkommen till Studio Harmoni i Trosa

    Klassbeskrivning


        Praktisk information

      Ät inte ca. 2 timmar innan träning. Undvik parfym och andra starka   

      dofter. Inga speciella kläder behövs men det är skönt att ha mjuka

      kläder som tillåter att du rör dig. Hos oss tränar du barfota eller i

      strumplästen.

      Om inget annat anges anmäler du dig på info@studioharmonitrosa.se eller

      0708 763937. 

      Betalning sker med faktura.

Mjuk yoga

Mjuk yoga är en lugn yogaform som hjälper dig att slappna av och bli mjukare i kroppen. Övningarna stärker dig både fysiskt och mentalt – du blir mer lyhörd för din kropps signaler.

Mjukyoga är mindfulness för kropp och själ.

Du behöver absolut inte vara vig, du deltar helt efter dina egna förutsättningar.

Om du är stel och har värk kan mjuk yoga hjälpa sig att släppa spänningar i kroppen. Avspänningen som mjuk yoga medför kan också hjälpa dig att sova bättre.

Den här yogaformen är perfekt om du är nybörjare och vill prova yoga eller tycker att yoga ser svårt och krångligt ut.


Yin/Restorativ yoga

Yinyoga fokuserar på skelett, bindväv, ligament och inre organ. De mycket enkla yogaställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Du  stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt  medveten närvaro. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika  att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara stilla och  därigenom får kroppen möjlighet att komma djupt in i avspänning.  Yinyoga  är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning,  styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Den lämpar sig även bra  för dig som inte kan eller orkar träna något annat. Yinyoga passar alla människor och kroppar och är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne. Om du har värk, är stressad, stel och spänd så formar vi övningarna än mer återhämtande med Restorativ yoga. Du vilar med stöd av kuddar, filtar och meditativa övningar.


Vinyasayoga

Vinyasayoga bygger på den klassiska Hathayogan och består av en kombination av rörelser, ställningar och andning.

Det är en kraftfull och dynamisk form av yoga som bygger styrka, smidighet och medveten närvaro.

Den  renar även  kroppen från slaggprodukter och minskar stress.

Vi kombinerar rörelser efter klassen och utgår alltid utifrån individens förmåga.

Du väljer nivå 2 om du tränat yoga förut och/eller vill träna mer dynamiskt.

Nivå 3 är för dig som vill gå vidare med din yoga och öka flödet i yogan.


Kundaliniyoga

Kundaliniyoga består av lätta rörelser och andningsövningar som alla kan göra. Det handlar inte enbart om fysisk flexibilitet, utan att få mer kraft och energi. Du behöver inte vara ung och vig. Du utgår alltid från din dagsform och lyssnar på dig själv. I kundaliniyoga ingår mycket andning och mantrameditationer.

 

Gravidyoga

Att vara gravid är både underbart och påfrestande. Ta hand om dig nu. Mår du bra, påverkar det ditt barn och även din omgivning. Ge dig chans att uppleva graviditeten som unik och harmonisk. Du kan sedan fortsätta med Mamma-bsbisyoga.

OBS! Kursen ersätter inte på något sätt adekvat medicinsk behandling eller konkreta instruktioner från mödravården el dyl. Gravidyoga är ett komplement bill den vanliga mödravården.

Kursen innehåller yogapass som är helt utformade för dig som är gravid. De stärker dig både fysiskt, känslomässigt och mentalt, stärker kontakten med ditt barn i magen och är en bra förberedelse inför förlossning. Det viktigaste av allt då du ska föda fram ditt barn är att du kan slappna av, känna in och följa din

kropps signaler. Yogan underlättar detta för dig!

Varje gravidyogapass är 1 1/2 timme långt och består av uppvärming, yogapass, vila, meditation samt en del råd.

Om du är intresserad av gravidyoga ta direktkontakt med yogaledaren Wieslawa Ciborowska på 0704 221991 eller wieslawa.coborowska@tele2.se


   

 

 

                                           Varmt välkommen!

                                    Studio Harmoni, Trosa Hälsocentrum Gallerian 1 tr. Industrigatan 9a, Trosa 070-8763937 info@studioharmonitrosa.se