Ser du likheterna?

SER DU LIKHETERNA?

Jag älskar att använda mig av olika redskap i mitt arbete!
Varför? Jo, för att det oslagbart bästa sättet att förändra ett beteende är att förändra omgivningen!

I mitt arbete ligger fokus på att förändra olika rörelsebeteenden. Detta oavsett om jag arbetar med häst eller människa. Det kan handla om att utföra rörelse på ett mer varierande sätt, att komplettera befintlig rörelse med rörelse som saknas i vardagen eller att helt enkelt bara stimulera motivationen ATT röra sig.

Att använda sig av olika redskap i omgivningen och att ge vår eller hästens hjärna en uppgift att lösa stimulerar förmågan att undersöka och utforska. Hjärnan kommer då att behöva arrangera kroppens delar på olika sätt för att lösa uppgiften.

Fokus ligger då inte på exakt HUR en rörelse ska genomföras utan hjärnan får själv får lösa uppgiften och bestämma vilka muskler som behöver göra vad, med hur mycket kraft och med vilken precision.

Detta blir mer långt mer funktionellt, hållbart och användbart för individen i vardagen än att jag ska tala om hur rörelsen ska ske.

När hjärnan startar igång med undersökande och utforskande kommer det också sätta fart på olika ämnen i hjärnan som gör att vi upplever belöning och glädje av att utföra uppgiften.

Och vad är väl mer motiverande än att se till att det vi vill göra mer av är roligt?

Fokusera inte på hur du ska röra dig, fokusera istället på hur du ska göra det lättare för dig att röra dig. Hur stimulerar din omgivning dig till mer rörelse?