Välkommen till Studio Harmoni i Trosa

Hemsidan redigeras och kommer i ny layout inom kort!
Kontaktuppgifter till Amanda Björkeng:

info.studioharmoni@gmail.com
070 781 22 08


Öppet hus 11 januari 2020 från kl 9.00


Har du haft funderingar på att komma igång med någon typ av rörelseaktivitet eller vill lära dig mer om kroppen och dess rörelseförmåga? Kanske är du van att röra dig men vill prova något annat? Kanske är du nyfiken på yoga? Tycker du att rörelse är svårt och krångligt? Vill du utforska rörelse på ett lekfullt och hållbart sätt?


Välkommen till Studio Harmoni på öppet hus lördagen den 11 januari! Du kommer att få möjlighet att prova några av vårterminens klasser och träffa oss som håller i dem.


Varje klass är 45 min och du går på ett eller flera, helt utifrån ditt intresse. Du kommer även ha möjlighet att ställa dina frågor, bekanta dig med Amanda som tagit över studion och anmäla dig till vårterminens klasser. Dagen är kostnadsfri!

 

Hålltider för de olika klasserna:

9.00 Intro och presentation + Multivitamin

10.00 Vinyasayoga

11.00 Yinyoga

12.00 Mjukyoga


Varmt välkommen!Vårterminen startar 13 januari 2020

    Klassbeskrivning


        Praktisk information

      Ät inte ca. 2 timmar innan träning. Undvik parfym och andra starka   

      dofter. Inga speciella kläder behövs men det är skönt att ha mjuka

      kläder som tillåter att du rör dig. Hos oss tränar du barfota eller i

      strumplästen.

      Om inget annat anges anmäler du dig på info@studioharmonitrosa.se eller

      0708 763937. 

      Betalning sker med faktura.

Multivitamin Nivå 1-2

Vår kropp har ett enormt rörelsebehov och är skapt för att röra sig på en stor mängd olika sätt. Det liv många av oss lever idag fyller inte det rörelsebehov vi har. Detta pass är utformat för att ge din kropp chansen att fylla på med de rörelser den saknar i vardagen. Under passet utforskar vi olika rörelser utifrån våra egna förutsättningar. Vi jobbar med eller utan olika redskap. Lär känna din kropp och dess signaler. Multivitamin passar dig som har ett stillasittande eller enformigt jobb, har smärtor eller begränsningar av olika slag eller bara vill utforska rörelse på ett lekfullt sätt. Syftet med passet är att hitta glädje i att röra oss i vår fantastiska kropp!


Mjukyoga Nivå 1

Mjukyoga är Studio Harmonis egna lugna yogaform som hjälper dig att slappna  av och bli mjukare i kroppen. Övningarna stärker dig  både fysiskt och mentalt – du blir mer lyhörd för din kropps signaler. Du behöver absolut inte vara vig utan du deltar helt efter dina egnaförutsättningar. Om du är stel och har värk kan mjuk yoga hjälpa dig att släppa spänningar i kroppen. Den här yogaformen är perfekt om du är nybörjare ellertycker att yoga ser svårt och krångligt ut.


Vinyasayoga Nivå 2/3

Vinyasayoga bygger på den klassiska Hathayogan och består av en kombination av rörelser, ställningar och andning. Det är en kraftfull och dynamisk form av yoga som bygger styrka, smidighet och medveten närvaro. Vi kombinerar rörelser efter klassen och utgår alltid utifrån individens förmåga. Vinyasa passar dig som tränat yoga förut och/eller vill träna mer dynamiskt.


Yin/Restorativ yoga Nivå 1

Yinyoga fokuserar på bindväv, ligament och inre organ. De mycket enkla yogaställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness. Vi slappnar av och låter kroppen vara stilla och därigenom får kroppen möjlighet att komma djupt in i avspänning.  Yin/Restorativ är mycket bra för stresshantering och smärta i kroppen. Det är även ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogaformer.


Ryttarträning

Ett pass för dig som vill utvecklas och bli bättre i din roll som ryttare och på köpet få en mer hållbar kropp. Vi lägger stort fokus på våra hästars välmående och hållbarhet men glömmer ofta vår egen roll i detta. Detta pass har tagits fram för att komplettera den rörelse du som ryttare får i din ridning och genom stallarbete. Vi jobbar med liksidighet, rörlighet och stabilitet som hjälper dig till att bli en lättare last för din häst att bära. Passet hålls av Amanda Björkeng som är utbildad fysioterapeut för människa samt friskvårdsterapeut för häst.


Seniorpass

Detta pass riktar sig till dig som är i den senare delen av livet och kanske har svårt att ta dig upp och ner från golv men ändå önskar ett yogainspirerat rörelsepass. Här får du utveckla dina fysiska förmågor tillsammans med likasinnade. Välj mellan morgon och eftermiddagspass, eller varför inte båda?

                                           Varmt välkommen!

                                    Studio Harmoni, Trosa Hälsocentrum Gallerian 1 tr. Industrigatan 9a, Trosa 070-8763937 info@studioharmonitrosa.se