Kurser & Aktiviteter 

Nedan hittar du vårt utbud av kurser och aktiviteter som anordnas i studion och även de aktiviteter som anordnas av Amanda Björkeng runt om i landet under hösten. Är du intresserad av att boka ett sällskap för någon särskild aktivitet eller ta ut Amanda för work shop, rörelseklass eller föreläsning på annan plats är du välkommen att skicka ett mail till rorelsesmart@gmail.com.

Önskar du komma till veckoschemat och beskrivning av de ordinarie klasserna under terminen? Klicka nedan.

After Work

Fredagar 17.00-18.00

Välkommen att avsluta arbetsveckan hos oss i studion! Denna timme kommer att variera mellan rörelseklasser så som pilates och yoga till meditation och även work shops och föreläsningar av olika slag.

Klicka nedan för information om respektive after work eller läs mer och boka din plats på BokaDirekt. Välkommen!

Dag och tid: Fredagar 17.00-18.00
Ledare: varierar
Pris: 120 kr (betalas på plats)
Anmälan: via BokaDirekt (klicka på länken nedan)

Rörelsesmart Yogamix

Extrainsatt klass utöver
ordinarie termin

Onsdag 16 december 17.30-18.30

ONLINE

Onlineklass! 

Yogainspirerad klass med en salig blandning av rörelser från olika inriktningar och rörelseterapier. Utforska, utmana och utveckla din balans, styrka, stabilitet, rörlighet, koordination och kroppskännedom på ett nyfiket och tillåtande sätt!  

Datum och tid: 16/12 17.30-18.30
Pris: 100 kr 
Ledare
: Amanda Björkeng
Anmälan: BokaDirekt

Rörelsesmart Mjukyoga

Extrainsatt klass utöver
ordinarie termin

Måndag 21 december 17.00-18.00

ONLINE

Mjukyogaklass online där du på ett mjukt och tillåtande sätt får utforska rörelse hemifrån.

Mjukyogan passar både dig som är van vid rörelse, men vill ta det lite lugnare och dig som är ny på yoga och rörelse.

Datum och tid: 21/12 17.00-18.00
Pris: 100 kr
Ledare
: Amanda Björkeng
Anmälan: BokaDirekt

Rörelsesmart Julaftonsyoga

Torsdag 24 december 8.30-9.30

ONLINE

Varmt välkommen att börja julaftons morgon med en skön stund på mattan vart du än befinner dig!

Börja dagen med att fylla på din kropp med rörelse på ett enkelt och prestationslöst sätt.

Vi ses hemifrån via zoom så samla ihop familjen eller tipsa nära och kära att delta hemifrån sig. På så vis kan vi starta julafton tillsammans och förenas kring kroppen i rörelse!

Alla kroppar är välkomna!

Datum och tid: 24/12 08.30-09.30
Pris: 100 kr
Ledare: Amanda Björkeng, leg. fysioterapeut
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)

HLR Utbildning med hjärtstartare

Öppen utbildning för privatpersoner & företag

Hur agerar du om någon plötsligt faller ihop på gatan? Varje sekund är livsviktig och chansen för överlevnad ökar markant om HLR påbörjas omgående.

Nu finns möjligheten att skaffa rätt kunskap när olyckan är framme. Utbildningen uppfyller arbetsmiljölagstiftningens grundkrav.

På cirka 3 timmar kommer du lära dig grundläggande HLR och hur du använder en hjärtstartare. Övning med dockor och scenariobaserade moment är en del av utbildningen.

Utbildningen innehåller även andra delar som tex Larma 112, stabilt sidoläge, luftvägsstop.

Utbildningsdatum: Klicka på "läs mer"
Antal tillfällen: 1 ggr
Dag: Tisdag
Tid: 08.00-ca 11.00
Kursledare: Carina Permola
Pris: Privatperson 600 kr inkl. moms
           Företag 600 kr exkl. moms

 

Tidigare aktiviteter

Här hittar du aktiviteter med passerat datum som anordnats. Hittar du något du är intresserad av går det bra att skicka en intresseanmälan till rorelsesmart@gmail.com för att få information nästa gång aktiviteten planeras. 

Work Shop
Rörelsesmart Yinyoga

Den klassiska yinyogan har många fördelar. Vi sänker pulsen, ökar vår närvaro i vår kropp och drar ner på tempot i vår jäktade vardag.  

I den rörelsesmarta yinyogan har jag plockat det bästa från yinyogan och kombinerat den med små, spiralande, lirkande och vaggande mikro-rörelser. 

I takt med att forskningen om kroppen utvecklas kan vi ibland behöva se över tidigare metoder och upplägg för att komplettera och justera detta för att på ett hållbart och effektivt sätt jobba med vår kropp. 

Under denna work shop får du lära dig om varför små rörelser kan vara att föredra att blanda in i den vanligen väldigt stilla yinyogan. Du kommer också att få utforska det du lärt dig med en yinyogaklass. 

Rörelsesmart Yinyoga hjälper dig att återfukta och mjuka upp din bindväv för att minska stelhet och smärta och öka rörelseförmågan och ge dig frihet att röra dig i din kropp! Varmt välkommen önskar Amanda!

Datum och tid: 26/9 10.00-12.00 
Pris: 300 kr
Ledare: Amanda Björkeng, leg fysioterapeut
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)

Rörelsesmart
Höstyoga

Välkommen på en extra insatt klass på höstlovet
Vi blandar rörelser från yoga och andra rörelseterapier för att berika kropp och sinne med rörelse och avspänning. 

Du blir guidad genom mjuka, lugna rörelser i liggande och kraftfullare rörelser i sittande och stående. Passar dig som redan går på de rörelsesmarta klasserna eller någon annan klass i studion eller för dig som är nyfiken på att utforska kroppen i rörelse på ett nyfiket och tillåtande sätt! Bli rörelsesmart i höst!  

Observera att klassen EJ ingår i ordinarie terminsschema och därför betalas utöver detta. Det går bra att betala via klarna eller swish/kontant på plats i studion.  

Varmt välkommen önskar Amanda!

Heldagskurs:
Rörelsesmart Ryttare
Stallarholmen

Välkommen på en heldag fullspäckad med allt du behöver för att utvecklas som ryttare!

Syftet med kursdagen är du ska få fördjupa dina kunskaper om hästens och ryttarens biomekanik, förutsättningar för ridning och få med dig verktyg som kommer att göra dig till en lättare last för din häst att bära.

Kursen kommer att beröra rörelsevetenskap, kroppsmedvetenhet och hur vi kan göra hästens arbete under ryttare så lätt och skonsamt som möjligt.

Du kan delta med egen häst och då ingår 30 minuters individuell guidning uppsuttet. Du kan också delta som åskådare och är då med på alla teoretiska och praktiska delar under dagen, men är åskådare under ridpassen. Oavsett om du deltar med häst eller inte har du samma möjligheter till delaktighet och att ställa frågor under dagen.

Datum och tid: 3/10 09.00-16.00 
Plats: Selaöbonden & Hästlugn, utanför Stallarholmen
Pris: 1250 kr vid deltagande med egen häst och 900 kr vid åskådarplats. Lunch ingår till samtliga deltagare.
Ledare: Amanda Björkeng, leg. fysioterapeut
Anmälan: Via mail, klicka nedan så hamnar du på mailen. Ange i anmälan om du önskar någon specialkost. 

Work Shop
Rörelsesmart Ryttare

Hamnar du också ofta snett i sadeln eller går din häst bättre i ena varvet? Upplever du att du inte kommer vidare i din ridning? Har du begränsningar i din kropp som påverkar dig på hästryggen?  

Nu finns det möjlighet för dig att delta på denna avsuttna work shop för dig som rider. Få guidning till en mer hållbar ryttarkropp och hållbar ridning! 

Fördjupa din förståelse för din roll som ryttare och hur du genom anpassad träning kan stärka dina svagheter för att komma till rätta med svårigheter i ridningen och lättare nå dina mål.

Datum och tid: 24/10 10.00-12.00
Pris: 350 kr
Ledare: Amanda Björkeng, leg. fysioterapeut
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)

Yoga med Gongbad

Gongbad har inget med vatten att göra. Istället får du sträcka ut dig på en yogamatta, slappna av och låta vibrationerna från slagen på gong skölja genom dig och ditt energisystem. Gongens vibrationer tar dig bortom ditt sinne och bortom alla tankar. Det skapar en mycket djup avspänning i hela dig.  

Vi inleder med ett kundaliniyogapass och en meditation som förberedelse för det sköna gongbadet.  

Datum och tid: 24/10 & 5/12 16.00-19.00
Pris: 400 kr, betalas på plats swish eller kontant
Ledare: Wieslawa Ciborowska, kundaliniyogalärare
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)

Rörelsesmart
Inspirationskväll

Vad har vår kropp för rörelsebehov egentligen och är träning den enda lösningen att tillgodose detta behov? Behöver rörelse vara svårt och jobbigt och hur får vi egentligen vår kropp att bli rörelsesmart? 

Under denna timme reflekterar vi tillsammans kring vårt rörelsebehov och hur vi på ett hållbart och glädjefyllt sätt kan tillgodose detta behov. Vi fyller också på kroppen med rörelse inför helgen! 

Rörelse är till för alla!

Datum och tid: 6/11 17.00-18.00
Pris: 120 kr, betalas på plats swish eller kontant
Ledare: Amanda Björkeng, leg. fysioterapeut
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)

Rörelsesmart Avspänning

Vår vardag är fylld av görande och även om vi vet att det är viktigt att stanna upp och bara få vara ibland kan det vara betydligt mycket lättare sagt än gjort. 

Välkommen till en förmiddag i varandet. En stund för dig själv, din kropp och ditt sinne. Genom guidad avspänning, meditation, fokusträning och små, mikro-rörelser får du utforska din kropp i varandet istället för görandet. Det heter ju ändå human beings och inte human doings...

Öka ditt fokus och din närvaro och fyll på med energi!

Datum och tid: 14/11 10.00-12.00
Pris: 300 kr
Ledare: Amanda Björkeng, leg. fysioterapeut
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)

Work Shop
Bli Rörelsesmart!

Våra kroppar är gjorda för oändlig variation av rörelse! I vår vardag tillgodogör vi oss enbart en bråkdel av det vår kropp är i behov av och du har därmed stor nytta av att fylla på dig själv med rörelse för att minska eventuell smärta samt öka funktion och kännedom om din kropp. 

 Lär känna din kropp och dess signaler med en work shop där vi fokuserar på hur vi ökar rörelseförmågan i vår kropp och varför det är så viktigt att vi tar hänsyn till vårt nervsystem. 

Lär dig hur med du med enkla medel kan bidra till ökad funktion och rörelseglädje! Rörelse ska inte behöva vara svårt och jobbigt. Rörelse är till för alla!

Datum och tid: 28/11 10.00-12.00
Pris: 300 kr
Ledare: Amanda Björkeng, leg. fysioterapeut
Anmälan: via BokaDirekt (bläddra ner till aktuellt datum så hittar du)