Bli Rörelsesmart!

Få tillgång till hela din kropp genom rörelse!

Smart nervsystem, Smart kropp, Smart vardag... 

Rörelse är ett av våra grundläggande biologiska behov. Likväl som vi behöver sömn, mat och närhet behöver vi också rörelse.

Även om vi inte längre är beroende av rörelse för att få tag i mat är vi fortfarande beroende av rörelse för att upprätthålla god hälsa. Men det är många gånger svårt att få tiden att räcka till, det kan vara svårt att hitta motivationen till rörelse och det kan till och med vara så att vi förknippat rörelse med träning, något som ska vara på ett visst sätt för att räknas. Rörelse ska vara enkelt och något som är till för alla.

När vi lär oss mer om hur systemen i vår kropp fungerar och påverkas av rörelse kan vi lättare förstå vårt rörelsebehov. Vi bli smartare på att förstå vår kropp i rörelse.

När vi utövar rörelse på ett utforskande, tillåtande och roligt sätt utvecklas våra rörelseförmågor och vi blir smartare på att utöva rörelse.

När vi plockar in rörelse som en naturlig del i vardagen, något som inte är svårt utan sker automatiskt och kanske till och med förgyller vardagen hittar vi smartare sätt att göra rörelse enkelt och självklart. 

Vi blir Rörelsesmarta helt enkelt!

Om mig

Jag som driver Rörelsesmart (tidigare Power of Motion) och också Studio Harmoni i Trosa heter Amanda Björkeng och är bland annat Leg. fysioterapeut. 

Jag drivs av att guida människor till ett rörelsesmart liv där rörelse är ett lekfullt och roligt inslag i vardagen. Jag arbetar med rörelse i ett friskvårdande syfte och håller rörelseklasser, kurser och work shops av olika slag i studion.

Utöver mitt nördområde rörelse, ligger min kärlek också hos hästarna och naturen. Jag erbjuder därför även friskvårdande tjänster för häst och ryttare samt håller olika slags aktiviteter i naturen. Grundpelaren i allt jag gör är givetvis RÖRELSE. 

Är du nyfiken på mer om mig eller mitt arbete med Rörelsesmart klickar du på "läs mer", annars hittar du mer om mina tjänster lite längre ner. Blogginlägg

Träning eller rörelse?

Min upplevelse är att vi lätt tycks fastna i att träning är enda sättet att hålla sig frisk och “i form”. Att vi måste träna för att må bra och att alla som inte tränar inte bryr sig om sin hälsa tillräckligt mycket.

Läs mer
Rörelse är som kost!

Vad jag upplever att vi ofta missar är att även rörelse är ett grundläggande behovsom vi behöver tillgodose för att hålla oss vid god hälsa och inte dö i förtid. Tänkom vi skulle se på rörelse som vi ser på kost.

Läs mer
Ser du likheterna?

Jag älskar att använda mig av olika redskap i mitt arbete! Varför? Jo, för att det oslagbart bästa sättet att förändra ett beteende är att förändra omgivningen!

Läs mer