Bli Rörelsesmart!

Få tillgång till hela din kropp genom rörelse!

Smart nervsystem, Smart kropp, Smart vardag... 

Rörelse är ett av våra grundläggande biologiska behov. Likväl som vi behöver sömn, mat och närhet behöver vi också rörelse.

Även om vi inte längre är beroende av rörelse för att få tag i mat är vi fortfarande beroende av rörelse för att upprätthålla god hälsa. Men det är många gånger svårt att få tiden att räcka till, det kan vara svårt att hitta motivationen till rörelse och det kan till och med vara så att vi förknippat rörelse med träning, något som ska vara på ett visst sätt för att räknas. Rörelse ska vara enkelt och något som är till för alla.

När vi lär oss mer om hur systemen i vår kropp fungerar och påverkas av rörelse kan vi lättare förstå vårt rörelsebehov. Vi bli smartare på att förstå vår kropp i rörelse.

När vi utövar rörelse på ett utforskande, tillåtande och roligt sätt utvecklas våra rörelseförmågor och vi blir smartare på att utöva rörelse.

När vi plockar in rörelse som en naturlig del i vardagen, något som inte är svårt utan sker automatiskt och kanske till och med förgyller vardagen hittar vi smartare sätt att göra rörelse enkelt och självklart. 

Vi blir Rörelsesmarta helt enkelt!

Om mig

Jag som driver Rörelsesmart (tidigare Power of Motion) och också Studio Harmoni i Trosa heter Amanda Björkeng och är bland annat Leg. fysioterapeut. 
Jag drivs av att guida människor till ett rörelsesmart liv där rörelse är ett lekfullt och roligt inslag i vardagen. Jag arbetar med rörelse i ett friskvårdande syfte och håller rörelseklasser, kurser och work shops av olika slag i studion.

Utöver mitt nördområde rörelse, ligger min kärlek också hos hästarna och naturen. Jag erbjuder därför även friskvårdande tjänster för häst och ryttare samt håller olika slags aktiviteter i naturen. Grundpelaren i allt jag gör är givetvis RÖRELSE. 

Är du nyfiken på mer om mig eller mitt arbete med Rörelsesmart klickar du på "läs mer", annars hittar du mer om mina tjänster lite längre ner. Aktuellt

Nedan får du en kort överblick över några av mina Rörelsesmarta aktiviteter! Tveka inte att höra av dig till mig vid frågor, reflektioner eller funderingar. De flesta aktiviteterna sker på plats i min rörelsestudio, Studio Harmoni i Trosa. Om annan plats är aktuell framgår detta i rubriken. Boka via BokaDirekt, genom att klicka på "Boka din plats". Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. Fullständig överblick över alla aktiviteter och kurser hittar du på länken nedan.

Med värme 
Amanda

 

Gratis Lammyoga ONLINE 12/12 17.00

Varmt välkommen på ONLINE-lammyoga hemifrån dig den 12 december! Lammyogan är ett samarbete mellan Amanda på Rörelsesmart och Vickan på Hästlugn, utanför Stallarholmen.

Vi yogar tillsammans under 40 minuter och Amanda och Vickan finns därefter kvar och svarar på frågor eller småpratar.

Värm på lite glögg och koppla upp dig till livesändningen för att delta på klassen i real-tid! Yogan hålls av Amanda och är en rörelseklass med inspiration både från yoga och andra rörelseinriktningar. Alla kroppar är välkomna och du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av yoga eller annan rörelse!

Anmälan och deltagande sker via facebookevenemanget "Lammyoga Christmas Edition" genom att klicka nedan. Välkommen!

Blogginlägg

Rörelsesmart Yoga

I januari tog jag över en yogastudio. Alltså en lokal med utrymme för rörelse. Jag kallar en del av mina rörelseklasser för Rörelsesmart Yoga. Läs mer om mina tankar kring klasserna och min upplevelse av yoga.

Läs mer
Rörelse = medicin?

En promenad i syfte att ta mig från A till B = rörelse. En promenad i syfte att förbättra konditionen = träning. En promenad i syfte att minska smärta eller annan ohälsa = medicin. Kan man verkligen se på rörelse som medicin? Jag är tveksam...

Läs mer
Träning som tillskott?

Träning kan ses som ett tillskott på rörelse i den stilla och enformiga vardag som många av oss spenderar vår vardag i. Vad får du för rörelse i din vardag? Vad saknar du för rörelse? Hur kan du lägga till det du saknar?

Läs mer
Rätt eller Fel eller bara Olika?

Hur ska en rörelse eller övning egentligen se ut för att den ska vara rätt? Vad händer om vi gör en rörelse på fel sätt? Kan det bli fel? Våga utforska din kropp i rörelse med stor variation. Bli rörelsesmart!

Läs mer