Bli Rörelsesmart!

Få tillgång till hela din kropp genom rörelse!

Smart nervsystem, Smart kropp, Smart vardag... 

Rörelse är ett av våra grundläggande biologiska behov. Likväl som vi behöver sömn, mat och närhet behöver vi också rörelse.

Även om vi inte längre är beroende av rörelse för att få tag i mat är vi fortfarande beroende av rörelse för att upprätthålla god hälsa. Men det är många gånger svårt att få tiden att räcka till, det kan vara svårt att hitta motivationen till rörelse och det kan till och med vara så att vi förknippat rörelse med träning, något som ska vara på ett visst sätt för att räknas. Rörelse ska vara enkelt och något som är till för alla.

När vi lär oss mer om hur systemen i vår kropp fungerar och påverkas av rörelse kan vi lättare förstå vårt rörelsebehov. Vi bli smartare på att förstå vår kropp i rörelse.

När vi utövar rörelse på ett utforskande, tillåtande och roligt sätt utvecklas våra rörelseförmågor och vi blir smartare på att utöva rörelse.

När vi plockar in rörelse som en naturlig del i vardagen, något som inte är svårt utan sker automatiskt och kanske till och med förgyller vardagen hittar vi smartare sätt att göra rörelse enkelt och självklart. 

Vi blir Rörelsesmarta helt enkelt!

Om mig

Jag som driver Rörelsesmart (tidigare Power of Motion) och också Studio Harmoni i Trosa heter Amanda Björkeng och är bland annat Leg. fysioterapeut. 
Jag drivs av att guida människor till ett rörelsesmart liv där rörelse är ett lekfullt och roligt inslag i vardagen. Jag arbetar med rörelse i ett friskvårdande syfte och håller rörelseklasser, kurser och work shops av olika slag i studion.

Utöver mitt nördområde rörelse, ligger min kärlek också hos hästarna och naturen. Jag erbjuder därför även friskvårdande tjänster för häst och ryttare samt håller olika slags aktiviteter i naturen. Grundpelaren i allt jag gör är givetvis RÖRELSE. 

Är du nyfiken på mer om mig eller mitt arbete med Rörelsesmart klickar du på "läs mer", annars hittar du mer om mina tjänster lite längre ner. Aktuellt

Nedan får du en överblick över mina Rörelsesmarta aktiviteter som du är varmt välkommen att utforska under hösten! Tveka inte att höra av dig till mig vid frågor, reflektioner eller funderingar. De flesta aktiviteterna sker på plats i min rörelsestudio, Studio Harmoni i Trosa. Om annan plats är aktuell framgår detta i rubriken. Boka via BokaDirekt, genom att klicka på "Boka din plats". Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. 

Med värme 
Amanda

Work Shop

Rörelsesmart Ryttare

24 oktober 10.00-12.00
350 kr

Hamnar du också ofta snett i sadeln eller går din häst bättre i ena varvet? Upplever du att du inte kommer vidare i din ridning? Har du begränsningar i din kropp som påverkar dig på hästryggen? 

 Nu finns det möjlighet för dig att delta på denna work shop för dig som rider. Få guidning till en mer hållbar ryttarkropp och hållbar ridning!

Fördjupa din förståelse för din roll som ryttare och hur du genom anpassad träning kan stärka dina svagheter för att komma till rätta med svårigheter i ridningen och lättare nå dina mål.

Bli rörelsesmart på hästryggen helt enkelt!

Läs mer och boka din plats via BokaDirekt på länken nedan. Bläddra ner till aktuellt datum för att hitta. Vi ses!

Rörelsesmart 

Ryttarträning ONLINE

6 onsdagar, start 4/11, 16.30-17.10
6 ggr: 600 kr
120 kr för enstaka tillfälle 

Funktionell och rörelsesmart träning för dig som rider! Genom ryttarspecifika övningar får du ökad kroppsmedvetenhet, liksidighet, stabilitet och rörlighet som kommer göra dig till en lättare last för din häst att bära! Vi blandar rörelse från olika terapier och inriktningar, bland annat från yoga, soma move, pilates, feldenkrais och basal kroppskännedom.

Anmälan för samtliga tillfällen görs till rorelsesmart@gmail.com. Anmälan till enstaka tillfälle görs via BokaDirekt.  

Rörelsesmart

Multivitamin

6 onsdagar i studion, start 4/11
17.30-18.30

Fyll på med rörelser du saknar i vardagen! Under passet utforskar vi olika rörelser utifrån våra egna förutsättningar. Vi jobbar med eller utan olika redskap och kombinerar rörelse från olika rörelseterapier och inriktningar.

Delta på alla tillfällen för 690 kr eller delta på enstaka klass för 190 kr eller via ditt klippkort. 

6 måndagar ONLINE, start 2/11
17.00-18.00

Samma klass som ovan men hemifrån dig! Vi jobbar med eller utan olika prylar i hemmet och fyller på med rörelse!

Delta på alla tillfällen för 500 kr eller enstaka tillfälle för 100 kr/gång.

Anmälan till samtliga tillfällen (gäller både live och online-klassen) görs till rorelsesmart@gmail.com. Enstaka klass bokas på Bokadirekt.

Rörelsesmart Inspirationskväll

6 november 17.00-18.00
Gratis!

Vad har vår kropp för rörelsebehov egentligen och är träning den enda lösningen att tillgodose detta behov? Behöver rörelse vara svårt och jobbigt och hur får vi egentligen vår kropp att bli rörelsesmart?

Under denna timme reflekterar vi tillsammans kring vårt rörelsebehov och hur vi på ett hållbart och glädjefyllt sätt kan tillgodose detta behov. Vi fyller också på kroppen med rörelse inför helgen!

Rörelse är till för alla!

Anmälan sker via BokaDirekt. Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. Varmt välkommen!

Mini-Retreat

Rörelsesmart Avspänning

14 november 10.00-12.00
300 kr

Vår vardag är fylld av görande och även om vi vet att det är viktigt att stanna upp och bara få vara ibland kan det vara betydligt mycket lättare sagt än gjort.

Välkommen till en förmiddag i varandet. En stund för dig själv, din kropp och ditt sinne. Genom guidad avspänning, meditation, fokusträning och små, mikro-rörelser får du utforska din kropp i varandet istället för görandet. Det heter ju ändå human beings och inte human doings...

Öka ditt fokus och din närvaro och fyll på med energi!

Anmälan sker via BokaDirekt. Bläddra ner till aktuellt datum så hittar du. Varmt välkommen!

Work Shop

Bli Rörelsesmart!

Lördag 28 november 10.00-12.00
300 kr

Våra kroppar är gjorda för oändlig variation av rörelse! I vår vardag tillgodogör vi oss enbart en bråkdel av det vår kropp är i behov av och du har därmed stor nytta av att fylla på dig själv med rörelse för att minska eventuell smärta samt öka funktion och kännedom om din kropp.

 Lär känna din kropp och dess signaler med en work shop där vi fokuserar på hur vi ökar rörelseförmågan i vår kropp och varför det är så viktigt att vi tar hänsyn till vårt nervsystem.

Lär dig hur med du med enkla medel kan bidra till ökad funktion och rörelseglädje! Rörelse ska inte behöva vara svårt och jobbigt. Rörelse är till för alla!

Blogginlägg

Rörelsesmart Yoga

I januari tog jag över en yogastudio. Alltså en lokal med utrymme för rörelse. Jag kallar en del av mina rörelseklasser för Rörelsesmart Yoga. Läs mer om mina tankar kring klasserna och min upplevelse av yoga.

Läs mer
Rörelse = medicin?

En promenad i syfte att ta mig från A till B = rörelse. En promenad i syfte att förbättra konditionen = träning. En promenad i syfte att minska smärta eller annan ohälsa = medicin. Kan man verkligen se på rörelse som medicin? Jag är tveksam...

Läs mer
Träning som tillskott?

Träning kan ses som ett tillskott på rörelse i den stilla och enformiga vardag som många av oss spenderar vår vardag i. Vad får du för rörelse i din vardag? Vad saknar du för rörelse? Hur kan du lägga till det du saknar?

Läs mer
Rätt eller Fel eller bara Olika?

Hur ska en rörelse eller övning egentligen se ut för att den ska vara rätt? Vad händer om vi gör en rörelse på fel sätt? Kan det bli fel? Våga utforska din kropp i rörelse med stor variation. Bli rörelsesmart!

Läs mer